Zoran IvanovicZoran Ivanovic rođen je 1952 god.u Peći. Završio je srednju umetničku školu, a diplomirao na fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1981 god. u klasi profesora Gradimira Petrovića. Magistrirao je 1983 god. kod istog profesora.Od 1984 god. živi i radi u Parizu kao stipendista francuske vlade, a upravo tada počinje njegova intezivna i uspešna karijera. U svetu umetnosti prepoznat je kao slikar originalne fantastike.1987 god. Ivanović dobija najprestižniju nagradu Grand Prix Monte Carlo, kojom je od srpskih umetnika do tada, jedino počastvovan Petar Lubarda. Od tada, njegovo ime i delo postaju sve značajniji.
Danas, umetnik aktivno radi i izlaže širom sveta. Kao pripadnik grupe slikara “Libellule” od 2006 god. izlaže u Grand Palais-u, u Parizu, na jednoj od najprestižnijih svetskih izložbi pod nazivom ”Art en capital”, u salonu Comparaisons, koja se odvija u najlepšem i najvećem izložbenom prostoru “La Nef”, izgrađenom 1900 god. nakon kojeg njihova dela “putuju” tokom godine širom sveta, od Japana do Amerike.
[vgallery ids=“7877″]

 

 

 

 

 

 

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas