Kosta Bradić (1927- 2014) je rođen u Đevđeliji 1927. godine. Detinjstvo je proveo u Pirotu, potom u Leskovcu, gde je tokom okupacije završio šesti razred gimnazije. Po završetku rata 1945. porodica Bradić seli se u Banat, a on razmišlja da napusti gimnaziju. Odlazi u Beograd i upisuje tadašnju školu za primenjenu umetnost, gde već 1951. počinje da radi prva ulja. Posle završene srednje škole upisuje Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu i završava je u klasi prof. Nedeljka Gvozdenovića 1954. godine, od kad počinje i da izlaže svoje radove. Bio je profesor na Akademiji za crkveno slikarstvo i konzervaciju.

Bio je jedan od 13 članova društva „Medijala“, osnovanog 1953. godine. Članovi grupe bili su: Olja Ivanjicki, Miro Glavurtić, Vladimir Veličković, Kosta Bradić, Ljuba Popović, Dado Đurić, Milić od Mačve, Vladan Radovanović, Uroš Tošković, Milovan Vidak, Siniša Vuković i Svetozar Samurović.

Nosilac je zvanja „zaslužni umetnik“ i dobitnik nekoliko inostranih nagrada. Od posebnog značaja je nagrada koju je dobio od patrijarha moskovskog i cele Rusije Alekseja II. Istaknuti slikar izlagao je na brojnim izložbama kod nas i u inostranstvu. U galeriji „Progres“ u Beogradu, Bradić je predstavio ciklus slika „Božićna himna“, 2003. godine, sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla.
Preminuo je 14. decembra 2014. godine u Beogradu.

Prodate slike:

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas